profura industri

Aktiva bolag:

NORDIC FOOD GROUP

Livsmedelskoncern med två verksamhetsgrenar: Olle Svensson AB är en av Europas ledande grossister för odlade och vilt växande bär. Företaget är specialiserat på frysta bärprodukter till Livsmedel- och Farmaceutisk industri, samt till Dagligvaruhandel och Foodservice. Som ett dotterbolag till Olle Svenssons ligger även bolaget Lilla Rösjö AB som odlar och säljer färska jordgubbar under varumärket Finnerödja. Trensums Food AB utvecklar och tillverkar flytande livsmedel med fokus på växtbaserade alternativ såsom havredryck. Trensums är ett av Sveriges mest expansiva företag inom livsmedelssektorn och har kunder över stora delar av världen.  I december 2021 har avtal tecknats om försäljning av samtliga aktier i Trensums Food AB till Fazerkoncernen.

SISJÖ INTRESSENTER

Holdingbolag för en bolagsgrupp som bedriver tillverkning av framför allt majonnäsbaserade produkter och delikatesser till konsument och storkök, under bland annat varumärkena Örneborgs Delikatesser, Skåne Finkost, Delikatessmejeriet i Fjärås och Räkor & Lax. Den huvudsakliga verksamheten bedrivs i Sisjön Göteborg.  Under 2021 har en produktionsanläggning förvärvats i Vinsta, Stockholm, där vi också producerar varma såser.
 

KELLVE GROUP

Kellve Sweden konstruerar, tillverkar, säljer och installerar komponenter och system för transport och hantering av torra bulkmaterial, där bandtransportörer utgör en väsentlig del. Företaget har varit verksamt inom sitt område sedan 1890 och har ca 19 000 installerade transportörer på marknaden. Gruppens verksamhet är global, men fokus ligger på norra Europa. Verksamheten bedrivs i Kvänum.

SVENSK HUSPRODUKTION

Svensk Husproduktion AB, med varumärkena LB-Hus, Trivselhus och Movehome, är en av Sveriges största småhustillverkare. Tillverkning sker i två av Sveriges modernaste husfabriker, i skånska Bromölla och i småländska Landsbro.  

PROKABEL

Holdingbolag för dotterbolaget Lidalco, som sedan starten 1982 servar den svenska marknaden med specialkabel från ledande tillverkare i Europa. Gruppen marknadsför, lagerhåller och säljer kabel inom områdena specialkabel, spiralkabel, skyddsslang med tillbehör, samt förskruvningar och märksystem.

SVENSK BRÖDPRODUKTION

Holdingbolag för dotterbolaget Omne Bröd AB, som bedriver bageriverksamhet i Omne, Höga Kusten, och har lång erfarenhet av produktion till EMV-marknaden.

LYFT & BYGGMASKINER I ÄNGELHOLM

Bolaget, som etablerades 1992, är en av Sveriges största aktörer inom uthyrning av byggmaskiner, med fokus på höghöjdskranar. Verksamheten riktar sig primärt mot bygg- och anläggningsbranschen, via sju depåer i Södra Sverige. I koncernen ingår även ett dotterbolag inom krantillbehör. Verksamheten har sin bas i Ängelholm.

CONVENIUNT

Holdingbolag med syfte att äga och utveckla teknikhandelsbolag. En stor del av bolagsgruppen utgörs av handelsbolag inom industrigummisektorn, med dotterbolagen Primogum, Hardface, Primogum Industrial Products och Industripolymergruppen IPG, samt ett antal mindre intressebolag, där den huvudsakliga verksamheten bedrivs i Trosa. I koncernen ingår även NRI Group med varumärkena Jabo, Lundbergs och Duri, ledande distributörer av interiör- och utomhusprodukter för privatpersoner, samt av golvlister, verktyg och tillbehör för golvläggare och proffs. Jabo och Lundbergs distribuerar primärt via byggvaru- och byggfackhandeln medan Duri distribuerar direkt till golvläggare och proffs.
Avyttrade bolag:

ARAT

IM HART

JAKTIA

THOR MIDDLE EAST

ICONIC

REPAY INVEST