profura industri

Aktiva bolag:

NORDIC FOOD GROUP

Livsmedelskoncern med två verksamhetsgrenar; försäljning av bär till livsmedelsindustrin, dagligvaruhandeln och läkemedelsindustrin, under varumärkena Olle Svenssons/Finnerödja, samt produktion och försäljning av sylt, kolsyrad dryck och sås, under varumärkena Trensums/Finnerödja. Den huvudsakliga verksamheten bedrivs i Olofström och Tingsryd.

SISJÖ INTRESSENTER

Holdingbolag för en bolagsgrupp som bedriver tillverkning av delikatesser till konsument och storkök, under bland annat varumärkena Örneborgs Delikatesser, Skåne Finkost samt Delikatessmejeriet i Fjärås. Den huvudsakliga verksamheten bedrivs i Sisjön.
 

KELLVE GROUP

Gruppen konstruerar, tillverkar, säljer och installerar komponenter och system för transport och hantering av torra bulkmaterial, där bandtransportörer utgör en väsentlig del. Företaget har varit verksamt inom sitt område sedan 1890. Marknaden för gruppens verksamhet är global, men fokus ligger på norra Europa. Verksamheten bedrivs i Kvänum.

SVENSK HUSPRODUKTION

Koncernen bedriver tillverkning och försäljning av styckehus och lägenheter på den svenska marknaden, till både privatpersoner och företag. Tillverkning och försäljning sker under varumärkena LB-HUS och Nordiska Hus. Verksamheten är belägen i Bromölla.  

PROKABEL

Holdingbolag för dotterbolaget Lidalco, som sedan starten 1982 servar den svenska marknaden med specialkabel från ledande tillverkare i Europa. Gruppen marknadsför, lagerhåller och säljer kabel inom områdena specialkabel, spiralkabel, skyddsslang med tillbehör och förskruvningar.

SVENSK BRÖDPRODUKTION

Holdingbolag för dotterbolaget Omne Bröd AB, som bedriver bageriverksamhet i Omne.

LYFT & BYGGMASKINER I ÄNGELHOLM

Bolaget, som etablerades 1992, är en av Sveriges största aktörer inom uthyrning av byggmaskiner, med fokus på höghöjdskranar. Verksamheten riktar sig primärt mot bygg- och anläggningsbranschen, via sju depåer i Södra Sverige. I koncernen ingår även ett dotterbolag inom krantillbehör. Verksamheten har sin bas i Ängelholm.

CONVENIUNT

Holdingbolag med syfte att äga och utveckla teknikhandelsbolag. En stor del av bolagsgruppen utgörs av handelsbolag inom industrigummisektorn, med dotterbolagen Primogum, Hardface, Primogum Industrial Products och Industripolymergruppen IPG, samt sex stycken mindre intressebolag, där den huvudsakliga verksamheten bedrivs i Trosa. I koncernen ingår också e-handelsbolaget m punkt nu Sverige, med verksamhet inom smarta hem och hobbyelektronik, beläget i Linköping (visas separat).

M PUNKT NU SVERIGE

M.nu är Sveriges ledande e-handelsföretag inom smarta hem. Bolaget är idag en del av Profura Industris teknikkoncern Conveniunt. Verksamheten bedrivs i Linköping.
Avyttrade bolag:

ARAT

IM HART

JAKTIA

THOR MIDDLE EAST

ICONIC

REPAY INVEST