profura utveckling

Aktiva bolag:

PROFURA KULTUR

Gruppen förvaltar det anrika boutiquehotellet Château Le Cagnard, beläget i Haut-de-Cagnes utanför Nice. Hotellet har 30 rum/sviter och är idag en del av Small Luxury Hotels (SLH).

PETCARE GROUP SWEDEN

Petcare Group distribuerar och tillverkar produkter för djurägare, via sina två underkoncerner YesBox Group och FS Petcare. YesBox är en ledande nordisk tillverkare av spånbalar och stallströprodukter till hästgårdar och lantbruk. Koncernen tryckimpregnerar också virke för de lokala hyvlerierna. Tillverkning sker i Skutskär, Valbo, Veddige och Lässerud. FS Petcare är en ledande nordisk distributör av foder, tugg och tillbehör till hundar, katter och smådjur.

GÖTEBORGS SCANDIBULK

Bolaget är verksamt inom spedition och uthyrning av transportenheter och är idag en del av Profura Utvecklings transport- och logistikkoncern 3mod Scandinavia. Verksamheten bedrivs i Göteborg.

VÄSTKUSTENS SKOG

Bolaget bedriver försäljning av trävaror främst till Asien, men även inom Europa. Västkustens Skog har varit verksamt inom timmerbranschen sedan 1970-talet och har bred kunskap och erfarenhet av skogsindustrin. Verksamheten är baserad i Göteborg.
 

STIGMA OF SWEDEN

Producerar högkvalitativa massiva trägolv i Älvsered, Falkenberg. Kunderna återfinns inom främst Europa. Bolaget producerar under 2021 ca 650 000 kvm golv.
 

AVIZION FINANS

Bolaget tillförsäkrar små och medelstora företags likviditet genom fakturabelåning med regress. Verksamheten har Sverige som bas och kontoret ligger i Gamlestaden, Göteborg
 

HANDELSHUSET J.UNGERTH

Profura Utveckling AB har via dotterbolag tecknat avtal om att förvärva 100 % av aktierna i handelshuset J. Ungerth AB. Tillträdet sker i januari 2023.

STELLA FUTURA

Avyttrade bolag:

BALUNGSTRANDS SÅGVERK

BÄCKEBRONS SÅGVERK

SCANDI TERMINAL