Tillbaka till Nyheter

Primotech genomför ännu ett nytt förvärv

Profura Industri har i sin underkoncern Primotech Group gjort ett nytt förvärv i inledningen av juli i form av bolaget JUNE Elektronik.

Primotech har förvärvat samtliga aktier i bolaget JUNE Elektronik från bolagets grundare och VD Peter Marklund, Under 30 års tid har JUNE utvecklats till en kvalificerad och tillförlitlig partner för tillverkning av kretskort, box building och kablage. Vid snart 77 års ålder tycker Peter att det är dags att lämna över rodret till en ny långsiktig ägare. Peter kommer under en period framåt att fortsätta leda bolaget tills dess att en ny VD är på plats.

"Vi på Primotech ser ett fantastiskt företag och stora möjligheter att ta nästa kliv tillsammans med våra kunder. Vår ambition är att fortsätta att utveckla bolaget från sin bas i Jönköping tillsammans med befintliga och nya kunder.", säger ledningsgruppen i Primotech.

Primotech har genomfört flertalet förvärv under 2023 och 2024. Med förvärven stärker Primotech sin marknadsposition kontinuerligt och målsättningen är att Primotech skall vara högst på listan - för kunder såväl som ägare som letar efter en ny affärspartner.

Profura AB är ett privatägt Göteborgsbaserat investmentbolag som investerar branschoberoende, med fokus på långsiktigt delägarskap. Vi investerar främst i svenska, onoterade, bolag, men gärna med internationell verksamhet. Investeringsverksamheten har tre inriktningar, Industri, Utveckling och Fastigheter. Profura Industri AB fokuserar främst på traditionell industri med starka varumärken, där vi tror att det går att utveckla bolagen ytterligare.

Mer om Primotech: https://primotech.se/

Mer om JUNE Elektronik: https://june-elektronik.se/

Vid eventuella frågor kontakta:

Mikael Thörnkvist, VD Profura AB, +46 705 32 19 60

15 juli, 2024

Tillbaka till Nyheter