Tillbaka till Nyheter

Profura förvärvar sågverket Nordanå Trä AB

Profura har genom Profura Utveckling AB ingått avtal om att förvärva sågverket Nordanå Trä AB i Alfta, Hälsingland. Vid tillträdet blir Profura majoritetsägare tillsammans med Jonas Linngård som kvarstår som ägare och ledamot i styrelsen.

Nordanå Trä, Alfta

Nordanå producerar idag 65 000 m3 där all råvara köps in lokalt Hälsingland, i ett av Sveriges bästa råvarudistrikt. De högkvalitativa sågade produkterna säljs sedan i Sverige och övriga världen. Nordanå jobbar med långsiktiga och väl fungerande relationer till leverantörer och köpare.  

- Det finns en lång relation mellan familjerna Linngård/Ivarsson som nu fortsätter i en ny konstellation. Jag brinner för att säkerställa arbetstillfällen på landsbygden och vi kommer arbeta hårt för att öka produktionen på Nordanå Trä, säger Bernt Ivarsson, ägare Profura och sågverksentusiast

 

- Vi har nu en spännande tid framför oss. Profura kommer med den erfarenhet och kompetens som behövs för att framtidssäkra verksamheten och se till att arbetstillfällena finns kvar i Alfta. Jag ser ljust på framtiden och detta fina samarbete, säger Jonas Linngård, delägare styrelseledamot

 

- Vi ser verkligen fram emot att fortsätta förädla den fina lokala råvaran. Vi kommer fortsätta familjen Linngårds arbete med att utveckla och effektivisera sågverket och genomföra nödvändiga investeringar, säger Daniel Månsson, investeringsansvarig.

Avsikten är att Profura officiellt tillträder som ägare 15 november.

 

Vid frågor, kontakta:

Daniel Månsson, +46 70-140 92 07

daniel.mansson@profura.se

Bernt Ivarsson, +46 70-658 57 80

bernt.ivarsson@profura.se

Jonas Linngård, +46 271-12001

jonas@nordanatra.se

Tillbaka till Nyheter